Druk met de schoolagenda weer voor volgend jaar invullen. Het leven kan je zo opzuigen, dat je vaak meer geleefd voelt dan dat jezelf controle hebt op jou leven. Wat ik graag nog met jullie wil delen paar mooie uitspraken die ik dit weekend heb gehoord. Iemand zei dat mensen God geschrapen heeft, maar wij mensen zouden liever GEEN God willen zien. Als je tegen iemand begint over het geloof. Het eerste wat ze dan zeggen, al die oorlogen door het geloof, weg ermee. Waarom zouden mensen dan zelf een God hebben bedacht? Daarnaast is geloven, dat doe je door het woord. God had geen andere optie om ons Zijn woord te geven, dat heeft Hij gedaan met de Bijbel. Hoe kunnen wij anders iets geloven als er geen woorden zijn?

Mensen die de Bijbel lezen begrijpen vaak dat er een God moet zijn. Als je de Bijbel echt gaat bestuderen, dan kan geen enkele mens dit verzinnen of zo in elkaar zetten dat het perfect is. In het oude testament wordt veel beschreven over de geschiedenis, wet en toekomstvoorspellingen. Als je dat leest de verhalen, dan verwijs ALLES naar Jezus Christus Zijn zoon. Alles herhaald zich steeds en steeds komen 3 dagen voor in het oude testament. Wat later te maken heeft met dat Jezus na drie dagen weer opstaat. Zo geeft God in het oude testament al aan wie Hij werkelijk is en dat God toen al zoveel ontzag voor Jezus Zijn zoon heeft.

Het nieuwe testament heeft Jezus geschreven door de mensen heen. Het gaat over Jezus en Zijn volgelingen. De toekomst beelden worden beschreven die nog gaan komen. Jezus liefde voor de mens en aarde. Maar ook dat God rechtvaardig is en geen fout door de vingers kan zien.

Toen ik paar jaar geleden het oude testament weer eens begon te lezen, wat schrok ik van de verhalen en gebeurtenissen. Je hoeft geen horror boek te lezen, je kunt ook de Bijbel lezen. Moorden, verkrachtingen en afslachten van kinderen en vrouwen. Die God die daar werd beschreven, ik werd bang. Bang wat Hij deed en begreep het niet. Waar was de liefde? Het was toch z’n goede vader voor ons?

Toen begreep ik het niet. Nu snap ik het iets beter. Als wij in Jezus geloven, is God voor ons een goede en liefdevolle Vader. Die Hij beschermd en vasthoud tot in de eeuwigheid. Maar mensen die niet in Jezus geloven. Tja dan heb je te maken met een God uit het oude testament. Daar wordt je niet blij van, zal ik je zeggen. Deze God is machtig en heilig. Hij ziet zonde als zonde, fout is fout! Ook al is het iets kleins of groot, fout is fout. Wat ik al eerder aangaf, wij kunnen het nooit goed doen! Maar zijn al die mensen dan al afgeschreven?

Nee dat denk ik niet, als je dan kijkt in het oude testament en Abraham, David, Jakob, Jozef, Mozes enz. Al deze mannen waren kostbaar voor God en Hij had hun lief. Door hun daden? Nee absoluut niet!  Deze mannen hebben gedood, beroofd, afgodsbeelden geëerd enz. weet zo niet wie wat gedaan heeft. Maar lief waren ze niet, als het jou vijand was. Hoe kan het dat God hun wel zag als zijn geliefde mensen?

Al deze mannen hadden geloof in God en vertrouwde op God. Wat ze ook deden, ze bleven vertrouwen op God en geloven in Hem. Dat is wat ik eerder in mijn blog ook al duidelijk probeerde te maken. Geloof in een God is zoveel waardevol. De mensen na de eerste opname, zullen dan op grond van hun geloof als nog gered worden.

Er is en blijft HOOP voor iedereen! Maar als je leest wat God doet met mensen die Hem niet eren en willen geloven dat Hij God de Almachtige is. Daar heeft God geen genade voor en dan is God een machtig en rechtvaardig God dat hij jou wel moet straffen. Dus vergis je niet, ik geloof in een God van liefde! Maar denk niet dat je met alles weg komt en dat je gerust kunt afwachten of dat jou niks overkomt. God komt terug en dan komt het erop aan of jij Hem de eer en heiligheid hebt gegeven die Hij verdient.

Mensen die in geen God geloven of geloven dat wij van apen afstammen. Mensen er is de afgelopen duizenden jaren geen hond in een poes veranderd, geen aap in een mens en geen mens in een aap. Hou toch op! Als dat er toen was, dan moet dat nog steeds gebeuren. De wetenschap kan niet meer om de Bijbel heen en het bestaan van Jezus Christus. De Bijbel weet dingen, die wij mensen niet kunnen verklaren. Wij mensen denken dat de aarde al zoveel miljoenen jaren leeft. Dat kan niet en wat mij van de week opviel in de Bijbel is dit: de aarde was bedekt met een watermassa. Daar begint de Bijbel mee. Mensen denken nu omdat op de Mars water is gevonden, daar ook meteen leven moet zijn geweest of komt. Als je echt kijkt hoe deze wereld in elkaar zit, de perfecte afstand en formaat. Wij mensen denken alles te weten of willen alles weten, voordat wij geloven. Maar God heeft Zijn woord gegeven, zodat wij in het Woord gaan geloven.

Jezus zelf zegt dat ook. Nadat Hij is opgestaan komt hij mensen tegen en zegt tegen hun dat ze in het woord moeten kijken. De mensen gaan weg en niet door gehad dat Hij Jezus was. Maar Jezus zegt daarna dat het belangrijker is dat mensen in het Woord geloven dan in mij persoonlijk te hebben gezien.

De Bijbel lezen is een hele uitdaging en best lastig, dat geef ik toe. Maar wat zo leuk is. Nergens in de Bijbel staat dat je de Bijbel moet lezen. Er staat in de Bijbel dat je de Bijbel moet bestuderen! Je kunt een boekje kopen in de evangelische boekshop waarmee je een soort Bijbelstudie volgt. Je kunt je aanmelden voor de Alpha cursus in jou buurt om meer te weten te komen wat er in de Bijbel staat.

Als je begint om de Bijbel te lezen is het van belang wat je leest en voor wie het geschreven is! De Bijbel is geschreven voor de Joden, Christenen en de heidenen. Maar ik geloof ook voor de mensen na de eerste opname! Dus neem niet alles meteen letterlijk dat het voor jou bedoel is. Ik zal je een beetje helpen.

Wet: Genesis, Exodus, Leviticus, Numeri en Deuteronomium. Wet van toen! Door Jezus Christus is er een andere wet gekomen!

Historische boeken: Jozua, Richteren, Ruth, Samuel (1-2), Koningen (1-2), Kronieken (1-2), Ezra, Nehemia en Ester. Dit zijn soort geschiedenis boeken.

Poëtische boeken: Job, Psalmen, Spreuken, Prediker en Hooglied. Boeken die geschreven zijn door mensen, zoals ik nu doe. Mijn liefde voor God beschrijven. Zo heeft Salomo de wijste man op aarde, zijn adviezen over de wereld geschreven in Spreuken.

Profeten: Jesaja, Jeremia, Klaagliederen, Ezechiel en Daniel.

Kleine profeten: Hosea, Joel, Amos, Obadja, Jona, Micha, Nahum, Habakuk, Sefanja, Haggi, Zacharia en Maleachi. Profeten die het woord van God verkondigen door visioenen bijv.

Alvast veel lees plezier gewenst en God liefde gewenst!

Advertenties

One thought on “Het woord

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s