Veel kerken, bedrijven en zelfs de overheid hebben een visie! Ze delen hun visie door middel van reclame, advertenties en bijeenkomsten. Wat houd een visie in? Een doel waar je heen wilt groeien, jou motivatie waarom je dat doel wilt behalen en de mogelijkheid om daar aan mee te bouwen of doen.

Wij mensen worden plat gegooid met verschillende visies van allerlei instellingen. Ze willen het beste voordragen, dat hun de beste manier hebben gevonden om hun visie waar te maken. Hun droom en hun standpunt van werkelijkheid. Mensen hebben verschillende factoren waar wij gevoelig voor zijn. Zo blijkt dat seks verkoopt en bijna alle reclames en billboards hangen vol van half naakte vrouwen en heel af en toe mannen. Wat is de visie van z’n bedrijf. Wat zegt dat over z’n bedrijf? Straalt dat vertrouwen uit? Wat wekt het bij ons op. Vaak maar een ding en dat is lust. Iets waar wij naar verlangen, wat we vaak niet kunnen krijgen. Maar wel over dromen en fantaseren. Wij mensen zijn zo zwak en onbewust laten wij ons meeslepen in deze trucs van de wereld om dat te kopen of te drinken enz.

Wij mensen geloven dan niet in God omdat wij vinden dat onze wetenschap van de mensen beter is. Sterker onderbouwt en dat wij slimmer zijn dan een God.

Nou als ik God was en op de aarde neer keek, kom op zeg nou zelf wat zie je dan? Stel schapen die zich laten manipuleren door tv, bedrijven en personen. Die het ene moment dit belangrijk vinden en de dag er na weer iets anders belangrijker vinden. Wij zijn zo wispelturig als het maar kan. Wij bouwen vaak niet op vaste grond. Elke keer verplaatsten wij onze tent en zetten hem ergens anders neer, denken dat het daar wel veilig staat. Vervolgens komt de eerste storm en je gaat weer twijfelen of iets anders heeft jou aandacht weer getrokken en rent met jou tent weer naar een ander stuk gebied.

Wij mensen laten ons gek maken, geen waarheid is vaak meer te vinden in de mens zelf. Elk bedrijf heeft een mooi en vriendelijk gezicht op, maar wat er binnen schuilt houd zien wij niet. Vroeger waren de bedrijven transparant, noemen ze dat tegenwoordig. Wat hoor ik vaak op mijn kantoor dat mensen willen dat een bedrijf transparant is. Waarom zo geheimzinnig enz. De hele maatschappij is tegenwoordig geheimzinnig. Wij stemmen op personen in de kamer, die wij eigenlijk niet kennen en moeten vertrouwen op hun woord. Het enige wat wij van bedrijven en de overheid hebben is hun woord. Hun visite kaartje en wij moeten ons vertrouwen daarop bouwen.

Kerken hebben dat tegenwoordig ook helaas, sommige zijn nog wel erg transparant maar worstelen dan zo met zoveel mensen met verschillende meningen dat het niet stand houd. Sommige kerken hebben alles achter gesloten deuren en een paar mensen sturen het aan, waardoor je mensen weer buiten sluit. Eigenlijk komt het er op neer dat het tegenwoordig heel lastig is om een tussen weg te vinden. Wij zijn geneigd afgelopen jaren om overal een mening over te hebben. Wij willen in alles meepraten en meebeslissen.

Maar wat zegt de Bijbel hierover, wat zegt God hierover? God heeft een visie voor deze wereld. Net als de overheid, heeft hij dit geschreven in de Bijbel, Zijn woord, Zijn visie voor de wereld. Een nieuwe aarde en Hemel, alles wat niet goed is wordt verbroken en alles wordt hersteld! Alles zal vernieuwd worden en beter zijn dan de eerste keer! Wat is Gods visite kaartje? Dat zijn wij! De christenen. Wij zijn Gods visite kaartje voor de wereld. Wij mogen stralen en liefdevol zijn voor de medemens zoals God dat ook wilt. Wij mogen vrucht dragen, zodat mensen Zijn goedheid zien en Zijn liefde voor ons. Christenen mogen staan in Gods woord en vertrouwen hebben in Zijn naam. Dat alles op een dag goed komt, hersteld wordt en dat wij een betere leven krijgen in de eeuwigheid.

Nou als je dan een half naakte vrouw op bord ziet met een drankje in een bushalte. Je moet daar wachten op de bus en gaat daar zitten. Opdat moment komt er een wat minder mooie dame aan lopen. Die gaat naast jou zitten en deze dame straalt van liefde. Wat voor gevoel geeft dat jou?

Als jij een persoon bent en je bent nieuwsgierig naar haar, je begint een gesprek met haar. Dan ben jij een persoon die opzoek is! Opzoek naar liefde en bevestiging ook voor jou zelf, jij bent nieuwsgierig wat zij heeft en wilt dat stukje rust ook ontvangen.

Ben jij een persoon die bij haar wegloopt omdat zij niet knap is of er dom uitziet of omdat je jezelf trots voelt om met haar gezien te worden? Dan ben jij niet opzoek, dan ben jij nog gevangen in je eigen wereld. Alles draait om jou zelf en ik denk dat jij meer naar het bord zal staren als je zelf door hebt. Thuis droom je van mooie vrouwen, voor jezelf en vergeet de echte wereld om je heen. Ik zal zeggen, wordt wakker! Kijk om je heen, want de wereld waar jij nu in leeft is een schijn van bedrog en kwaad.

Of je zwijgt en verroerd geen vin, je zegt niks, kijk niet om je heen en dwaalt in gedachte weg. Ergens zegt mij hart, die persoon heeft zijn vrede gevonden en de rust on deze maatschappij en ergens in mijn hart zegt, waar ligt zijn vrede en zijn rust? Is die bij zichzelf, heeft die vrede gevonden met zichzelf of heeft hij de vrede van God ontvangen? Deze mensen laten zich niet stuk krijgen en zijn standvastig zowel in woord als daad.

Het grappigste is dat mijn man persoon drie is. Vroeger werd ik er soms zo boos op dat hij niet oplette enz. Maar nu heb ik er bewondering voor hoe hij met dingen omgaat. Mijn man is een man van zijn woord. Hij is standvastig en zijn rust in God. Ikzelf ben persoon één en altijd nieuwsgierig naar meer. Ergens is het oké, maar ergens is het ook fijn om gewoon in de rust te zitten en te wachten, wat voor mij heel moeilijk is.

Om af te sluiten. Wat voor visite kaartje ben jij? Welk persoon ben jij in het bushalte? Ben jij opzoek, loop je ervoor weg of wandel jij in de rust? Wij moeten ophouden met ons gek maken op tv en reclames, laten wij eens wakker worden en echt gaan kijken waar het omdraait. Als je dan wakker wordt draait het om twee dingen; geld en macht! Als je dan kijkt naar Gods visie en Zijn doel! Is dat liefde, redding en verlossing voor ons allemaal. Een nieuwe thuis, met een Vader die standvastig is, nooit liegt, rechtvaardig is en betrouwbaar.

Welk product ga jij dan kopen, lol voor even of een Bijbel lol voor de eeuwigheid?

Wat is God gaaf! Ik had geen woorden, geen idee waar ik over mocht schrijven en dan komt dit na mijn gebed binnen 10 minuten uit mijn handen getypt. Wat is God gaaf! Wat een liefde en wat een ontzag voor de mensen, ik hoop dat iedereen die dit leest, wakker wordt en zijn visie gaat afvragen. Welk doel heb jij? Hoe kun je dat bereiken en wie mogen daarin mee werken? Amen

Advertenties