In mijn blog Hoop beschreef ik al wat de Bijbel ons verteld, door de Bijbel heen. Wat er is gebeurd en wat er staat te wachten zijn komst, Jezus Christus! Veel mensen zeggen dat het geloof is aan het dalen en afnemen. Maar ik heb in mijn leven, nog nooit zoveel mensen gezien/gelezen die tot geloof komen. Wat gaaf! Wat ik vaak aan geef, Jezus haalt Zijn kinderen thuis.

God geeft ook aan, zodra het getal compleet is, het woord over heel de aarde is verspreid, iedereen heeft gehoord over Zijn zoon Jezus Christus, is de tijd gekomen! Dat de Vader in de hemel, Jezus de opdracht geeft om iedereen die geloofd in Jezus, thuis te halen. Wat gaaf! Nu met het internet, alle vluchtelingen die deze kant op zijn gekomen, is het goede nieuws zo snel rond gegaan.

Van het weekend lag ik in bed muziek te luisteren. Ik hou van heel veel verschillende muziek. Als ik aan het koken ben of zo op de achtergrond, country muziek. Als ik tot rust wil komen, luister ik dance/trance muziek. Tja, ik wordt nu eenmaal rustig van onrust 🙂 Maar gospel hou ik ook van, nu luister ik bijvoorbeeld opwekking nummers. Maar ik luisterde ook graag naar goede zangeressen zoals, Christina Aguilera, Celine Dion, Beyonce en Carrie Underwood. Nu heeft Beyonce redelijk aangegeven dat zij een christen is, maar die andere drie hebben nu nummers uitgebracht! Wat gaaf, een belijdenis naar God. Mensen om ons heen, zelf mensen waar we wellicht naar opkijken. Steken hun handen uit om het ware evangelie te ontdekken. Zelfs hun weten dat ze maar mensen zijn en dat ze in één ogenblik hun status kwijt kunnen zijn op aarde. Dat de ware schatten, in ons hart moeten worden gebracht. Want alleen onze ziel en verstand nemen wij mee, naar de Hemel.

Want lieve mensen, er is HOOP en er is GENADE!! Ondanks wie jij bent, wat voor huidskleur, wat jij ook gedaan hebt!! Er is redding voor jou!!

Stel je hebt iemand vermoord, verkracht, seks met dieren gehad, kinderporno gekeken, je vrouw mishandeld, gestolen of brand gesticht. Denk jij dat jij slechter bent dan een leugenaar? Iemand die perfect leven leidt in een dure auto rijdt. Mooie vrouw heeft en altijd vriendelijk is naar mensen. Maar hij liegt om iets heel kleins iets lulligs. Denk jij dat jij dan fouter bent dan hem? Dat jij slechter bent dan hem?

Als je mensen het zou vragen zeggen zei, JA! Maar wat zegt de Bijbel? Wat zegt God? Wat zegt Jezus Christus? Wie bepaald of jij naar de hemel of hel gaat? Ik kan je al één ding zeggen, mensen moeten hun smoel houden! Wat kan ik boos worden, ook vaak op mijzelf hoor, dat wij zoveel oordelen. Wij christenen denken dat wij beter zijn en mogen oordelen. Hou toch op! God geeft ons de recht niet om mensen te oordelen! Denk jij dat jij dan beter bent dan Jezus of God?

Als jij z’n persoon bent die dit leest en jij schaamt je ervoor. Jij denkt dat er geen redding is voor jou? Dan wil ik zeggen, Jezus is aan het kruis gegaan voor jou zonde!! Als jij Jezus Christus aanvaard als jou redder, dan ben jij vrijgekocht voor de eeuwigheid! Er zal nooit en  nimmer meer iemand jou oordelen of vervolgen. In de hemel krijg jij zelfs een betere positie dan ik! Ik ben al heel lang christen, maar mensen die zo vers zijn en nog zo puur die zullen de eerste het koninkrijk binnen gaan.

Die man die een leugen verteld is net zo slecht in de ogen van God als jij. Alleen wij mensen hebben grenzen gesteld in goede fouten en slechte fouten. Maar God spreekt dat ALLES fout is. Wij kunnen het nooit zelf in orde maken met God. God is Heilig en wat fout is moet gestraft worden. Die straf heeft Jezus doorstaan. Daarom snap ik het vaak niet dat christenen zo in hun verslavingen, depressie enz. blijven hangen. Voor die depressie en alle pijn die jou is aangedaan, heeft Jezus al betaald.

Daarom mag jij in jou terneer geslagen dagen, Jezus prijzen! In plaats van te kniezen. Wij mensen mogen beseffen dat Jezus van ALLE mensen houd. Moordenaars, hoeren, verkrachters, vluchtelingen, moslims, joden, heidenen en leugenaars. Jezus maakt geen onderscheid, waarom blijven wij dat dan nog steeds doen?

Als je dit echt begrijpt, dan kun jij iedereen lief hebben! Dan ben je niet meer bang als jij een donkere man op straat tegen komt. Want wat maakt hem anders dan jij? Omdat jij blank bent, ben jij beter? Laten wij alle mensen lief hebben, wat Jezus ook gedaan heeft en nog steeds doet.

Lieve mensen, Jezus komt snek terug. Als jij dit leest en eigenlijk dit niet echt serieus neemt. Vraag dan eens af, hoe komt het dat jij dit nu leest? Want ik typ wel, maar ik spreek Gods verlangens uit. Hij wilt dat jij straks ook thuis gehaald wordt. Dat jij mag deelnemen aan Zijn avondmaal, Zijn feest!

WAT HEB JIJ TE VERLIEZEN?

Je status? Je vrienden? Bang voor je huis kwijt te raken enz. De dag dat jij ja zegt tegen Jezus, zal God jou zegen in overvloed! Zijn woord is Heilig en Waar. Jij bent een kind van God geworden en Hij is nu jou Vader geworden. Wat ieder vader wenst voor zijn kind is vreugde en het liefst zoveel speelgoed om mee te spelen enz. Zo is de Vader ook voor jou in de Hemel. Hij zal jou rijkelijk zegen in overvloed! Het enige wat God vraagt is om in Jezus Christus te geloven en richt jou hart op Hem. Lees Zijn woord, laat het wortels schieten in jou leven, zodat het vrucht kan dragen. Geef Jezus de ruimte om jou leven naar Zijn wil te zetten. Laat je dopen en  ontvang de Heilige Geest. Lees mijn blog over De weg van een Christen. Weet wie jij werkelijk bent! Jij bent geliefd en niet gemaakt op aarde om iedere dag uitgescholden te worden, met schaamte te leven, uit angst te leven. Jij bent gemaakt voor de eeuwigheid. Ons leven hier op aarde, stelt niks voor van wat wij straks te verwachten staat.

En als jij een erge foute man of vrouw bent, in de ogen van mensen. Hoe gaaf is het dat God jou in de hemel een positie geeft, dat jij zult regeren over mensen. Jij zult recht spreken over mensen. Hoe gaaf is dat! Ook moe van elke dag gezeur aan te horen. Kom thuis er wacht een Vader op jou. Heb geduld totdat Jezus terug komt en ga staan in Zijn woord. Jou leven kan met Zijn liefde veranderen! Ook jij mag er zijn, om wie jij bent. Met al jou foute minder erge of erge fouten, fout is fout. Jij bent net zoveel waard als ik, en als jij jou leven toevertrouwd aan Hem. Zal jij het koninkrijk eerder ingaan zelfs dan ik. Laat jou leven achter jou en kijk vooruit! Er is redding en verlossing en zeker ook voor jou!

Wij christenen mogen geen recht spreken naar heidenen. Maar wel naar christenen. Hoe doe je dat? Uit liefde! Toen Jezus uit de dood naar de hemel ging, gaf hij aan zijn discipelen aan dat Hij zal bidden dat HUN GELOOF NIET OPHOUD. Jezus had ook kunnen zeggen, dat jullie volhouden het te verkondigen of dat jullie niet gaan zondigen. Nee, Jezus zegt houd jou geloof vast! Wij christenen mogen bidden voor elkaar dat wij het geloof vast houden. Want ons geloof is onze redding in alles. Wij hoeven niet te bidden over alle mankementen. Zolang wij ons geloof hebben, is er genezing en redding in alles. Heb geduld en behandel elkaar met liefde. Wijs elkaar met liefde terecht, breng verloren christenen weer thuis bij de Vader. Geen veroordeling, want wij zijn geen haar beter dan hun. Maar als jij mede christenen ziet los laten aan het geloof, dan mag jij ze thuis halen.

Wat zo mooi is, mensen zijn zo bezig met de wet. Dat de wet juist de rede is van zonde. Hoe iemand zo mooi zei; als jij in  een ruimte bent met een lekker stuk taart op tafel. Maar er staat op dat het niet mag of dat het geheim recept is. Niemand die het ziet. Wat doe jij dan? Als wij tegen ons kinderen zeggen, je mag niet roken,  dit of dat. Wat doe je dan? Juist dat gene wat je niet mag. Als wij steeds bezig blijven met de wet van Mozes, brengt het ons juist verder weg van de eeuwigheid. Verder weg van genade. Laat het los en ga staan in de genade. Je mag alles, maar denk na of het wijs is. Dat is iets heel anders, als dit mag niet en dat is niet goed blabla. Je maakt het jezelf allemaal moeilijk om steeds te kijken naar de wet! De wet zet jou niet vrij, de wet maakt jou niet gerechtvaardigd! De wet laat weten hoe slecht jij bent, meer niet. Het brengt de dood en geen leven voort.

Jezus zegt volg mij, volg mijn genade en liefde voor jou. Dan zal jou leven vrucht dragen! Wel leuk want ik vraag mij de laatste tijd af, Jezus draag ik vrucht voort? Ben ik nu werkelijk een kind die mijn ogen op U houden? God heeft gisteren geknipt oogt naar mij. Mijn droom is een mooi vrijstaand huis met openhaard. Nu kwam gisteren ergens de mogelijkheid dat het eventueel haalbaar zal kunnen zijn. Wat hoe kan zoiets? Ook al zal dit nu niet doorgaan, alleen al doordat die mogelijkheid er was, heeft God laten zien aan mij. Priscilla ik ken jou, ik weet wie jij bent, ik ken jou verlangens en wensen. Wauw! Ik voel mij zo geliefd. Maar ik weet ook een huis is iets op aarde, ik kan er verder niks mee. Maar als God Zijn grootheid laat zien, dan is ALLES mogelijk! Zelf een tweede huis, desnoods. Zolang ik Zijn wil doe en zolang ik mijn ogen op Hem gericht houd, dan is alle zegen te grijpen die mij toekomt, waar ik recht op heb.

Met deze blog, merk ik dat ik mijzelf goed moet voeden om Zijn woord te brengen. Het geeft mij tijd samen met mijn Vader. Het geeft mij weer de gelegenheid om te beseffen dat dit alles om Hem gaat. Niet om een huis, niet om een baan of mijn kinderen zelfs. Het gaat om Jezus Christus. Dat Hij komt in zijn grootheid en dat ik gemaakt ben voor een groter geheel, een eeuwig leven!

Om af te sluiten. Vandaag Joseph Prince gekeken en ik vond een stukje in zijn preek zo mooi, die ik graag wil meegeven: Stel jou kind ligt in bed en is bang, wat roept die dan? Roept die dan Joseph Prince de dominee die spreekt over genade en die bekend staat als een man van Gods woord enz. Nee! Dan roept het kind, PAPA help! Zo mogen wij ook onze Vader roepen. Abba (papa) Vader! Wij hoeven niet eerst een heel verhaal te vertellen om bij God te komen. Hij is onze Vader en wij mogen Hem papa noemen. Dan komt onze Papa met al Zijn macht bij jou om jou te redden! Roep jou Vader aan en geef Hem al jou verlangens, jou schaamte en alle eer! Ik verzer jou, jou leven zal volkomen veranderen! Op Zijn tijd en in Zijn glorie. Amen

Advertenties