Gisteren sprak er een mevrouw die aangaf ‘de kunstenaars vertellen de toekomst’. De mode van tegenwoordig is erg rommelig en alles kan en mag bij elkaar. Alle kleuren kun je samen stellen en er zit weinig rust in. Vroeger vertelde ze dat je één á twee kleuren bij elkaar deed. Nu het liefst zoveel mogelijke kleuren bij elkaar. Als je nu kijkt in de wereld is het ook een chaos. Geen rust en alles is rommelig. Wanneer er weer een kunstenaar komt met een schilderij met één stip erin, zal de wereld weer de rust vinden?

Toch zat ik er wel over na te denken, want zo gek is dit nog niet. Onze talenten of je nu geloofd of niet, komt van God. Als ik muziek luister of een boek lees, sta ik even stil dat God die mensen het talent heeft gegeven om dit te kunnen doen. Zo is dat natuurlijk met alles, dus ook met kunst. Het is inderdaad een chaos momenteel, maar wat gaaf dat God door alles heen werkt. Dat God door alles heen, laat zien wie Hij is. Wat voor tijd waarin wij leven en wat er komen gaat. Maar zien wij dit ook? Staan wij stil wat er allemaal om ons heen gebeurd. Nou ik niet echt.

Aangezien ik een moeizame week achter de rug heb gehad, heb ik wel veel nagedacht. Want als deze blog nu een soort dagboek wordt. Of is het de bedoeling om Gods woord te vertellen. Of allebei? Wat is eigenlijk mijn doelgroep? Wat ik wel weet, is dat het mijn relatie met Jezus helpt door deze blog. Ik ben daar zo dankbaar voor. Het is een soort stok achter de deur dat ik wel met Jezus bezig moet zijn om ook Zijn woord te kunnen vertellen. Zijn liefde en de liefde die Hij mij geeft. Want nu dat ik weer de dut door ben, ben ik zo dankbaar dat ik weer de kracht heb gevonden om mensen om mij heen weer met open armen te ontvangen. Ik weet ik ben raar en ingewikkeld. Maar ergens diep in mijn hart weet ik dat ieder mens met deze gevoelens worstelen zo af en toe.

Toen ik deze week in huis aan het klungelen was en aan het opruimen ben gegaan, wat ik doe als ik onrustig ben in mijn hoofd. Kwam ik een oud boekje tegen die ik schreef naar God. Ik wil die graag vandaag met jullie delen omdat hierdoor de liefde van Jezus duidelijk wordt. Dat Hij luistert naar ons gebeden en dat alles bij mij is uitgekomen en nog in volle gang is. Dat Jezus om mij geeft, ik een klein meisje hier op aarde. Geen belangrijke functie heeft, niet van adel is en eigenlijk niks voorstelt. Maar voor Jezus wel!

In het boekje begon ik te schrijven toen ik 13 jaar was. Ik kan hiervan genieten als ik dit lees, want hoe ik toen was. Ben ik nog steeds en God is ook nog steeds dezelfde! Veel lees plezier gewenst.

21/8/1999
Het was 21 augustus 1999 avonds rond 11 uur. Ik lag al in mijn bed, ik was met mijn Barbie aan het spelen. Ik zei tegen haar; wat zou de Heer mij dit keer voor nachtrust geven’. Ik ging slapen ik droomde eerst dat ik een jongen ging trouwen en toen op een gegeven moment zag ik in mijn droom Jezus in de Hemel. Hij nam allemaal mensen mee naar boven en ik sprong uit mijn bed (in mijn droom) ik riep; Heer hier ben ik neem mij ook mee Heer, neem mij ook mee. Ik begon te huilen en er kwam licht er stond een Engel voor mij, hij zei; ‘Huil niet Priscilla want de Heer heeft je hier gelaten omdat jij een goed mens wil worden dus kun je nu nog je doel bereiken’. En hij verdween. Ik werd wakker ik zat recht op in mijn bed. Ik dacht dit is maar een droom en ging bidden tot de Heer. (Normaal zei ik wel wat maar ik hoorde niks) Hij sprak tegen mij en ik sprak terug, wij hadden contact met elkaar. Ik zei; ‘mijn doel is veel luisteren, weinig zeggen, niet snel kwaad worden, mij laten dopen en meer met de Heer omgaan en begrijpen’. Hij zei; ‘dat weet ik daarom wil ik jou die kans geven om dat te kunnen doen en van daar die droom’. Ik zei; ‘Heer maar dit kan ik niet alleen, ik moet iemand hebben om mij daarbij te helpen?’ Hij zei; ‘dat gebeurt ook, later zal je iemand krijgen waar je alles aan kwijt kan en met mij er over zal praten. Je ouders zullen hem een geschikte man voor jou vinden!’ Ik zei; ‘Oké dat met Tante Alie en Ome Bé en Tante Grietje’ en God zei; ‘je weet dat ze oud zijn en ik zal ze graag naar mij toe halen, ze zijn oud en dat weet je toch? Als ze dood gaan huil niet, weet dan dat ze bij Mij zijn en ze zullen daar ook naar verlangen. Ik ben blij dat je in Mij gelooft, er zijn niet veel mensen die in Mij geloven wat ik eigenlijk niet had gewild. Ik dacht juist dat er meer in Mij zullen geloven!!’

In mijn volgende brief schrijf ik in de periode dat ik een vriendje had. Om zijn naam niet bekend te maken heb ik een andere naam gebruikt in mijn verhaal. Ik leerde hem kennen toen ik 14 jaar was en als ik terug kijk, was hij mijn maatje tot ik 16 jaar was. Ik deelde  alles met hem en wij hebben veel meegemaakt samen.

Ik zal altijd van U blijven houden, Altijd! Heer u weet alles over mij en Piet at er is gebeurd en wat er gaat gebeuren. Heer wees bij mij en laat mij de juiste keuzes maken. Help mij!! Hij kijkt mij zo lief aan ik weet niet meer wat ik moet doen, wees bij mij. Heer u weet hoe slecht het gaat met mij qua cijfers. Ik wil graag of ik zal graag hogere cijfers willen halen. Maar dat kan ik niet zonder U hulp Heer, help mij ook hierbij Heer. Ik weet niet wat ik zonder u moet! Amen


Lieve Heer, Ik hou van U en dat weet U daarom wil ik graag vragen om voor mij te zorgen voor mij cijfers, vrienden en vriendinnen die U mij gebracht heeft, Heer wees bij mij. Bij dit soort dingen ik heb U nodig en U mij ook, U kunt verder met de liefde van mij Heer. Wees bij mij en zegen mij! Heel veel liefs Priscilla


Lieve Heer, Ik kom tot u omdat ik mij rot voel na alles wat er gebeurd is. Leg U hand op mij Heer en wees bij mij. Zorg ook voor Debora, ik hoop dat zij er weer helemaal boven op komt, wees ook bij haar Heer. Sorry dat ik de laatste tijd niet meer bij U kom met mijn problemen, vergeef mij Heer. Volgend jaar hoop ik wanneer het nieuwe schooljaar begint alles anders is. Heer ik ben bang dat ik weer of dat ik in een klas kom waar ik mij niet thuis zal voelen, wees bij mij Heer. Maar goed zo de Heer wil, zo leven wij!! Mijn gezicht is nu helemaal overhoop misschien is het een straf of zo ik weet het niet maar ik vraag U wel. Leg U hand op mij gezicht en genees het Heer alstublieft? Wees ook bij opa en oma en omie zegen ze in de naam van de Heer! Heer ik hoop dat ik goed gedaan heb bij Piet en anders ja sorry hoor, maar wij zijn bijna nooit alleen maar goed misschien moet ik mij daar niet zoveel over druk maken. Ik hou van hem en ik moet gewoon lief tegen hem zijn en niet zo snel boos worden. U alleen kan mij daar bij helpen Heer, daarom vraag ik U zo om bij mij te zijn en mij te helpen vooral volgend jaar op school. Cijfers, vrienden en mijn gedrag, alles Heer wees bij mij. Ik wil u ook graag bedanken voor alles wat u voor mij doet en geef, fantastische ouders, vriend, zus en broertje, dank U wel mijn lieve Heer. Ik hou van U, zegen iedereen en wees bij ze. Priscilla (uw schaap) 


Lieve Here Jezus, Ik kom tot U omdat ik heel veel van U hou en Heer er zit mij wat dwars. Ik heb een hele fijne klas gekregen en dan laat U iemand weer in mijn klas komen, Waarom?? Waarom Heer, ik wil mij dit jaar niet verpesten door haar, ik ga gewoon met iemand om en dan zie ik wel. Stuur mij een teken Heer, wie of wat wees bij mij. Ik heb U nodig waar ik ook ben en waar ik ook sta Heer. Leg U hand op mij Heer en zegen mij Heer. Ik wil helemaal bij U horen, maar dat kan ik alleen samen met U. Heer geef mij een teken als U mij in het water wilt hebben om mij te laten dopen, voor U Heer. Ik hou van U en Heer waarom voel ik U niet dag en nacht in mij dat ik weet dat U bij mij bent Heer. Ik hou van U, leg U hand op mij en wees bij mij, laat mij de juiste dingen doen en zeggen enz. Heer wees ook bij Piet Heer zorg voor hem en wees bij hem, zegen hem Heer! Ik hou van U heeeel veeel, veel liefs Priscilla PS. Groetjes daar boven


Lieve Heer, er zijn zoveel dingen gebeurd. Ik heb het uit met Piet en ik heb nu met Jan. Opa ligt op sterven, mijn zus is niet geslaagd en mij broertje blijft zitten en ik weet het pas morgen. Deze tijd is zo snel gegaan alleen ik heb één ding fout gedaan, niet goed bij mijn werk gehouden. Daar baal ik zo van. Ik wou dat ik de tijd kon terug draaien in dat, Here God. Ik wil u ff wat vragen, wilt U mij alstublieft over laten gaan Heer. U heeft mij lot in Uw handen Heer. Alstublieft ik smeek het U, ik wil zo graag over. Ik wil niet een jaar blijven zitten!! Alstublieft Heer?? Wees heel dicht bij opa Heer, hij heeft misschien Uw hulp harder nodig dan ik. Ik wil U bedanken dat u Jan aan mij heeft gegeven, hij is zo lief. Maar goed dat was Piet ook in het begin. Ik hoop zodat hij het is en dat hij zo blijft. Heer leg Uw hand op mij en zegen mij Heer. Wees bij mij wanneer ik hoor dat ik overga ja of nee. Heer ik zal zo trots zijn  als ik nu toch over ga, dat ik zo voor U het water in duik. Oké belooft!! Als ik overga dan laat ik mij dopen, want dat weet ik dat U er bent die naar mij luistert en het is niet zo van nu zal ik wel overgaan. Want dat ga ik toch niet, maar het is of gaat puur om of dat U naar mij luistert. Dat U er bent voor mij en of U mij wel in het Koninkrijk wilt hebben??? Heer ik hoor uw antwoord morgen wel, ik ga nu slapen want veel te moe. Ik hoi van U echt heeel veeel, U komt bij mij op nummer één!  


Mijn volgende gebed naar God gaat in de periode dat ik 16 jaar was. Ik kreeg een ander vriendje genaamd Jan. Wij hebben voor het huwelijk seks gehad en daarom schrijf ik uit spijt naar God toe. Ik had God beloofd geen seks voor het huwelijk te hebben. Die belofte ben ik niet nagekomen. Dit was ook de reden waarom ik het beste niet kon laten dopen gaven mijn ouders aan. Dus is dat niet doorgegaan. Ik heb wel destijds een getuigenis in de kerk gegeven en schaamde mij zo om dan later terug te trekken en af te zien van de doop.

29/9/2002
Lieve Heer, Als ik zo lees bent U er echt Heer. Die naar mij luistert enz. Ik heb twee beloftes aan U gemaakt en één ben ik niet na gekomen. Het spijt mij zo erg, dat ik die belofte had gemaakt met U. Want ik wist dat dit wel een keer zal gebeuren, Heer ik zal liegen als ik zei dat het mij spijt. Het doet mij wel zeer dat ik U pijn gedaan hebt. Die twee beloftes wil ik graag waar maken Heer. Ik wil graag bij U horen Heer, ik weet dat U er bent. Ik weet dat u naar mij luistert en ik weet zeker dat U om mij geeft. Heer omdat ik zoveel van U hou en zoveel om U geef wil ik mij graag laten dopen!! Heer ik heb U er vaak naar gevraagd of U dat wel wilt of dat U echt wilt dat ik mij laat dopen. Ik durf het niet te vragen, maar na alles wat er is gebeurd ben ik bang Heer. Bang dat U mij niet meer lief heeft, daarom vraag ik U wilt U alstublieft voor de laatste keer mij duidelijk maken dat U wilt of ik wel of mij niet moet laten dopen Heer? ff over vandaag, thnx dat U mij de kracht gaf om toch terug te gaan naar Jan. Ik was echt bang dat ik hem kwijt zal raken. Ik wil hem meer liefde geven Heer, ik wil meer dingen van hem weten te komen. Wat ik wel of niet het beste kan of moet zeggen enz. Wilt U bij mij daar helpen zodat hij mag opkijken van ‘is dit mijn meisje’. Ik hoop ook dat hij ooit U zal tegen komen of dat die jaloezie wordt van de liefde die ik ontvang van U (als U dat nog wilt)? Ik ben echt heel erg moe, ik ga ook slapen. Heer wat er ook gebeurt, weet dat ik heel veel van U hou!

PS. Wat is eigenlijk de reden dat ik toch  Jan heb gekregen? Wat bent U van plan, met ons? Thnx voor mijn vriendin, ik ben echt dol op haar. Wilt U samen met mij knoken om te slagen, want dat kan ik niet zonder U. Laat mij alstublieft slagen dit jaar, help mij daarbij.


17/02/2003
Lieve Heer, ook deze keer is er heel veel gebeurd en heb ik zoveel te vertellen. Maar om het kort te houden. Het is uit met Jan en heb nu weer met Piet. Opa is overleden en heb morgen begrafenis. Als eerste wil ik U bedanken voordat ik over ben gegaan, maar goed nu nog het examen. Ik kijk er best wel tegen op wilt U mij daarom helpen, Heer. Sorry Heer ik kan nu ff niets meer schrijven, ik schrijf gauw weer, sorry. Ik hou van u!


In 2003 leerde ik mijn man kennen. Hij was toen nog niet gelovig en ook daarin heeft God Zijn kracht en heerlijkheid laten zien door de jaren heen. In 2007 zijn mijn man en ik samen gedoopt en volgen de Heer iedere dag opnieuw!

13/04/2004
Lieve Heer, ik hou het kort want weet niet veel te vertellen maar wat ik U persoonlijk wil vragen; is dat help mij op één pad te gaan lopen en laat dat pad Uw pad zijn. Ik wil wandelen in Uw licht en ik ben in de war. Ik weet niet meer wat ik moet zeggen of denken maar leer mij en breng mij in dat pad samen met U Heer. Steun mij en geef mij weer kracht en liefde zodat ik U weer 100% kan volgen. Ik hou van U Heer, verlaat mij niet en blijf om mij heen. Amen


Lieve Heer, er zijn zoveel vragen die ik mij veel afvraag waar ik het antwoord niet nu op zal krijgen. Maar ik geloof in U Heer. Ik wil een kind van U zijn en er zijn zoveel dingen wat ik nu wil vertellen maar er is op dit moment niet echt geschikt voor. Dus ik zal dan u vertellen wat ik het liefst nu wil zeggen tegen U: 1. Heer, blijf van mij houden en laat mij niet meer alleen. 2. Heer, ik hou van U wat er ook gebeurd!!! 3. Heer, neem mij en leid mij op de weg die U met mij wilt gaan. 4. Heer, neem al mijn zorgen en pijn en verdriet weg. 5. Heer, zegen Coen (mijn echtgenoot) en laat zien dat U een machtig God bent die veel van hem houd. 6. God dank U wel voor zoveel dingen, maar nu kom ik er niet op Heer. 7. God vergeef al mij zonden en schulden Heer!!


03/09/2004
Lieve Vader in de Hemel, zoveel dingen wil ik zeggen tegen U maar zal niet alles kunnen opschrijven. Dus hou ik het kort. Ik wil U bedanken voordat ik nu ben zoals ik nu ben, alleen ik ben zo bang, bang dat ik weer de put in draai. Maar zoals ik al zei vanaf nu wil ik mijn leven leiden met U of ik bedoel daar U en het enige wat ik vanavond wil vragen aan U is; open mijn ogen! Ik hou van U.

PS. Ik maak een …. U ik ga door met de seks met … omdat ik vertrouwen in onze relatie heb. Als onze relatie uitgaat ga ik pas met … naar bed voordat ik getrouwd ben.


06/04/2013
Lieve Vader in de Hemel, het is vandaag 6 april 2013 en ben al aantal jaren verder. U heeft mij twee geweldige jongens gegeven Sem (2008) en Lucas (2011). Ik ben z’n trotse moeder, maar U weet wat ik al die jaren heb meegemaakt. Ik voel mij leeg van binnen en verlaten. Zelfs mijn eigen man die mij niet meer ziet staan. Het doet mij pijn van binnen dat hij niet de liefde en aandacht bij mij zoekt. Wilt U mij helpen Heer om uit deze situatie uit te komen. Mijn geduld is op en mijn vertrouwen in mijn man is op en mijn vertrouwen in mijn familie en vrienden, mijn eigen ouders die ik niet meer kan zien als ‘familie’.
Mijn zus en broertje die mij niet zien staan. Mijn schoonzus die zo belangrijk is voor mijn schoonmoeder. Mijn schoonvader die ziek is en nu dat mijn man zich in zijn gedachten bij andere vrouwen is dan bij mij. Ik trek het niet meer!! ik ben moeder en voel mij zo alleen. Ik probeer Sem en Lucas alles te geven, al kan ik veel meer geven dan wat ik kan. Ik zeg ze ook iedere dag dat ik van ze hou! Financieel is het een zooitje en qua gemeente kerk, men wat een rommel. Waar wilt U mij hebben Heer? Ik ben nog no jong en al zoveel zorgen. Soms zou ik willen dat U van mij vraagt om naar Afrika te gaan in de zending. Binnen het huwelijk en geringd met mensen, voel ik mij gevangen. Als of ik niet meer kan ademen en niemand ziet mij stikken. Ik weet dat sommige echt hun best doen, maar toch voelt het niet echt. Mijn schoonouders zijn echt een grote steun geweest en nog steeds alleen hun kijk op het leven is zo anders en leeg. Geen geloof of enig sinds besef van U. Wat kan ik Sem en Lucas nog meegeven Heer? Wat zou U willen hoe ik de jongens opgroei? Ze zullen dadelijk hun eigen keuzes gaan maken, zijn ze beter af zonder mij? Zijn ze gelukkig als mijn man en ik onze huwelijk opgeven? Wat helpt hun voor een goed leven, Heer? De jongens zijn mijn kracht en door hun ga ik door. Ook al ben ik niet gelukkig. Maar ik weet dat mijn weg nog komen gaat. Waarbij ik vrede, vertrouwen en rust en liefde mag ervaren. Heer ik weet niet hoe ik met de situatie tussen mijn man en ik verder moet. Wilt u ervoor zorgen dat mijn man mij eigenlijk dat gaat geven wat ik nodig heb. Geef mij de kracht om door te gaan. Heer kunt U ons huwelijk nog redden? Geef mij duidelijkheid, hoe verder..

De laatste is best heftig om zo terug te lezen. Het was ook het diepste punt in mijn huwelijk en familie die ik bereikt heb in mijn leven. Ik hoop ook nooit meer zover te zakken als toen. Die tijd was ik echt aan het overwegen om een einde te maken aan mij leven. Ik was een wrak en kon geen kant op.

Maar ik deel het met jullie omdat er na die tijd zoveel goeds is gebeurd. Nu in 2016 is mijn huwelijk sterker dan ooit. Tuurlijk houden wij allemaal even baal dagen en zal het soms moeilijk gaan, maar als ik dan dit lees en terug denk. Wat ik samen met mijn man heb door gemaakt en overwonnen hebben. Mijn man is een keer naar een mannen avond geweest, soort mannen conferentie en daar werd ook het thema over porno een stukje behandeld. Hoeveel mannen daar wel niet aan vast zitten of mee bezig zijn. Dat is ongelooflijk! Wat een inpekt heeft dit op huwelijken en relaties.

Ook wij hebben die periode meegemaakt en overwonnen. God heeft ons daarin beschermd en vrij gezet van schuld en schaamte! Kijk wij mensen kunnen nu denken, oh wat erg, jij dat gedaan enz.. Maar lieve mensen.. iedereen kent deze ervaringen, zelfs jou man heeft hiermee geworsteld. Ik heb gezien wat het doet met een man als het vast zit of vrij leeft. Ik heb gezien wat het doet als je echt vrij bent. Er is zoveel herstel en liefde in mijn omgeving gekomen. Ik ben daar God zo dankbaar voor. Dat ik het nu mag delen met anderen. Dat als er mensen zijn die nu in z’n put leven, weten dat er redding is! Dat er betere tijden aankomen. Heb vertrouwen want God hersteld alles!!

Mijn leven ziet er een stuk beter uit, ik heb een man gekregen die God mij beloofd heeft. Hij is al die jaren trouw geweest en naast mij blijven staan. Hij heeft mij in alles gesteund en vertrouwd. Hij heeft mij verzorgd toen ik ziek was, hij heeft ervoor gezorgd dat wij iedere dag eten hebben. Hij heeft een goede baan en is er voor ons iedere dag. Ik ben God zo dankbaar voor mijn echtgenoot dat hij mij nooit heeft verlaten en dat hij altijd is blijven wachten, totdat ik weer in zijn armen val. Want ook al ben ik soms een trut naar hem, hij blijft bij mij en dat is Gods liefde! Liefde die ons bij elkaar houd en ons zegent iedere dag weer! Al die zegen is er ook voor jou, vraag het Hem en Hij zal naar jou luisteren net als bij mij! Amen

Advertenties