Hoe zie jij Jezus Christus? Wat is Jezus Christus voor jou? Wie denk jij dat Hij is of was? Dit is een leuke vraag om jezelf eens af te vragen. Weet je waarom, omdat dit alles bepaald met wat voor vruchten jij krijgt en hoe Jezus Christus jou ziet!

Ik heb een hele mooie notulen gemaakt van een preek, maar die is zoek. Nu geeft de Heer in mij toch de opdracht om het te delen en ik vertrouw erop dat hierin Gods Geest gaat spreken! Ik zeg het niet vaak, maar lees dit stuk en jou leven zal totaal veranderen! Jou geloof zal totaal veranderen! Jij zult leven ontvangen en jij zult de echte ware kracht ontdekken die God ons wilt geven! God spreekt tot ons het moment dat Hij de wereld maakte tot het moment van vandaag. God wilt dat Zijn waarheid, de echte waarheid aan het licht komt. Er is weinig tijd, Jezus komt terug en Gods geest werkt overal! Nu even door mij heen met dit blogbericht. Als je maar weet dat God overal en door iedereen heen werkt!

Lucas 14 en 15

Jezus Christus kwam op aarde en leefde onder de mensen. Jezus heeft als kind NOOIT iets fout gedaan. Altijd was hij braaf en luisterde hij goed. Een kind die altijd lief was en begrip toonde. Nou als ik kijk naar mijn eigen kinderen, dan zal ik denken daar klopt iets niet aan. Dit is niet gezond, als hij altijd maar luistert. Wij zeggen dan mensen, het moet zijn eigen wil ontdekken.

Wanneer Jezus 30 jaar is geworden ging hij de bediening in voor zijn Vader in de Hemel. Als je Lucas 14 leest, stap als het ware Jezus Christus in onze wereld. De mensen farizeeërs nodigde Jezus uit voor een maaltijd. Tijdens die maaltijd werd nauwkeurig op Jezus gelet wanneer hij een fout zal maken. Want dan konden de farizeeërs iets zeggen en Jezus terecht wijzen.

Onder de menigte was er een zieke man en Jezus vroeg aan de farizeeërs of het toegestaan was om deze man te genezen op een sabbat dag. De farizeeërs zeiden niks en Jezus legde zijn hand op de zieke man en de man werd genezen. Jezus liefde voor de mens is zo groot dat hij niet kan wachten! Jezus wilt meteen genezen. Jezus wist dat hij meteen gered moest worden. Waar Jezus ook heen ging, daar was genezing.

Jezus zag dat iedereen op de beste plekken was gaan zitten. Hij gaf de mensen raad. Jezus sprak in Lucas 14 over een feestmaal. Mensen willen allemaal naar beroemde sterren toe en daar het feestmaal vieren, maar niet het feestmaal van God in de Hemel.

God heeft een feestmaal bereid en staat klaar voor ons allemaal. Wij mogen er nu al van eten!

Moet je voorstellen, een tafel waar je genezing ontvangt, een tafel waar je troost ontvangt, een tafel met blijdschap, een tafel met wijsheid, een tafel met vruchtbaarheid enz. God wacht op ons, wanneer wij komen om van het maaltijd gebruik te maken. Zodat God het naar beneden kan gooien en dat wij het kunnen opeten!

Als wij Lucas 15 lezen neemt Jezus ons mee in zijn wereld. Hij verteld over de verloren schaap, de herder geeft Jezus weer. De herder is dol blij als het verloren schaap weer thuis is! Over de verloren munt dat de vrouw het aan de buurvrouw verteld hoe blij zij is dat het gevonden is, deze vrouw geeft de Heilige Geest weer. De verloren zoon dat weer thuis komt, dat de vader het beste feestmaal geeft omdat zijn zoon weer thuis is. De vader geeft God aan! Alle drie Jezus, de Heilige Geest en God de vader zijn dol blij als iets wat verloren was weer gevonden is!!!

Wij allemaal zijn verloren en verdwaald. Wij allemaal moeten een stap zetten om weer thuis te komen. Is dit dan een God van wraak en straffend? Nee!! Mijn God is dolblij als wie dan ook, al is het er één die thuis komt. God mijn Vader maakt de beste van het beste maaltijd klaar. Voor die ene persoon die thuis komt!

Hoe kunnen wij van het maaltijd gebruik maken? Door gebed? Door goed te doen? Door naar de kerk te gaan enz.? Dit heeft alles te maken met hoe jij Jezus Christus ziet!?

Ken je het verhaal van Maria en Martha. Jezus kwam bij hun thuis en Maria ging gelijk de keuken in toen ze het hoorde wie eraan kwam. Maria deed erg haar best om de beste maaltijd te verzorgen voor haar Heer. Martha daarin tegen, knielde neer en begon de voeten van Jezus te wassen. Jezus was verheugd in Martha en niet in Maria. Martha begreep wat zij moest doen.

Hoe zag Maria Jezus? In die tijd wilde de mensen Jezus als hun koning maken. Mensen echter volgde Jezus omdat ze iets wilde leren. Mensen keken naar Jezus op en hadden bewondering voor Hem. Maria zag Jezus als iemand die belangrijk was. Iemand die zij mocht ontvangen in haar huis. Iemand die groot en machtig zal worden. Haar manier van handelen is dan ook heel logische. Als ik hoor dat Willem Alexander bij mij op bezoek kom, dan zal ik ook mijn huis even extra poetsen en wat lekkers bij een dure bakker halen.

Alleen is Jezus Christus iemand anders! Hij is niet iemand die belangrijk is, iemand die een voorbeeld voor ons is. Jezus Christus is onze redder en verlosser!

Als wij Jezus Christus zien als ons voorbeeld, zullen wij alleen maar teleurgesteld worden in ons zelf. Wij kunnen nooit worden zoals Jezus. Als wij Jezus zien als ons leraar, dan kunnen wij nooit dat gene uitvoeren wat Jezus ons wilt geven. God zegt; Jezus Christus is de maaltijd! Jezus is het dagelijks brood dat wij moeten eten.

Als wij het avondmaal vieren en stil staan bij Jezus wonder aan het kruis, dan kijken wij en bewonderen wij het brood toch niet?! Dan staren wij naar het brood en zeggen, hoe kan zoiets moois en unieks zoveel schijnen. Dit stuk brood is echt van waarde en hemels. Nee! Wij eten het brood! Zo moeten wij leren Jezus Christus te eten, in ons te nemen.

Martha die begreep dat. Zij wist dat Jezus niet kwam in haar huis om wat te ontvangen, maar om hun iets te geven. Martha knielde neer en ontving Jezus Christus. Jezus lijden aan het kruis heeft ervoor gezorgd dat Hij ons kan voeden. Niet als voorbeeld of leraar! Heel veel kerken en christen hebben Jezus Christus op een verkeerd voetstuk geplaats. God zegt; neem en eet van mijn Zoon dan kan ik jou ALLES geven wat bereid staat in de hemelse maaltijd!

Jezus had een ontmoeting met een vrouw bij een waterput. Hij vroeg aan haar of zij haar man kon halen. Jezus wist van haar 5 vorige mannen en de man waar ze nu bij was, was werkelijk ook niet haar man. Dan zegt Jezus tegen haar; drink mijn water en je zult nooit meer dorst krijgen. Jezus was die 7de man voor haar, getal 7 staat voor volkomenheid. Zij had in verschillende mannen dat gene gezocht wat zij niet kon vinden. Wat zij bij Jezus wel heeft gevonden! Ook zij begreep Jezus en ontving zijn redding.

Jezus Christus is op de aarde gekomen om ons te redden! Niet als voorbeeld dat wij moeten streven naar een goed leven. Jezus zegt; heb Mij lief en vraag het in Mijn naam, dan zal jou alles gegeven worden.

Wat betekend dit nu voor mij en jou? Dat wij niks hoeven te doen en alleen maar hoeven te ontvangen. Je maakt een keuze voor Jezus met jou hart en dat bepaald of je naar de hemel of naar de hel gaat, om even kort door de bocht te zeggen. Dat wat jij iedere dag eet, bepaald hoe jou leven op aarde eruit zien!

Nou ik weet het wel! Zo heb ik veel dingen afgelopen dagen in Jezus handen gelegd en er gebeuren nu al dingen waar ik dolblij van wordt. Jezus heeft alles al volbracht aan het kruis. Wij mogen van de oogst genieten. Van de maaltijd die nu al klaar staat.

Dit vraagt aan ons; wat doe jij als Jezus in jou huis komt? Kniel jij neer en hou jij je handen op om te ontvangen of wil jij jou huis mooi maken zodat Jezus trots op jou is? De zaken goed op orde en geregeld te hebben om met Jezus eens goed rond om de tafel te gaan zitten?

Het vraagt om overgave, het geeft aan dat wij nederig en kwetsbaar moeten opstellen. Het geeft aan dat wij het niet zelf kunnen. Willen wij dat wel? Zijn wij daar klaar voor om echt ons eigen verstand achter ons te laten. Jezus te gebruiken zodat Gods heerlijkheid gaat schijnen over ons?! Zijn wij klaar voor om Gods waarheid bekent te maken, dat het een God van liefde is! Dat Jezus Christus terug komt en dat wij gered zijn door Jezus Christus bloed (offer) aan het kruis. Ben jij er klaar voor….???

 

Reageren kan in mijn gastenboek of in een persoonlijk bericht via Facebook.

Advertenties