Bijbel

Als je met de Bijbel kennismaakt, dan kom je er vanzelf achter dat het enige waar het omdraait is: Gods liefde voor jou! De Bijbel heeft antwoorden op vragen van het leven. Die elke dag terug komen, wie is God? Heb ik iets aan het geloof? Of heeft het wel zin dat ik er ben? Waar komen al die godsdiensten vandaan?

Vergeet alleen niet bij het lezen van de Bijbel dat het geschreven is naar drie groepen mensen; Joden, Christenen en de heidenen. Voor jou de keus welke groep jij toebehoort. Pas de teksten toe die voor jou van toepassing zijn!  De Bijbel begint met Genesis. Waar het scheppingsverhaal wordt omschreven. Later wordt het verhaal van de torenbouw in Babel verteld. Dit verhaal is echt gebeurd, over heel de wereld worden mensen verstrooid. Alle mensen namen iets mee van hetgeen thuis gehoord te hebben over God.

Denk eens aan het spel, geef het door. Het begint met het echte verhaal en wordt door verteld aan de buurman. Die verteld het weer door enz. Zoals je weet wordt er vaak een ander verhaal verteld dan het originele verhaal. Dat is met de eerste Bijbelteksten ook zo gegaan. Totdat God aan Mozes de opdracht gaf om alles op te schrijven. Zo begon de Bijbel, het boek van de echte werkelijkheid!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de Bijbel lees en vaak niet snap, totdat God zelf mij die openbaring geef. Voordat je in de Bijbel gaat lezen, vraag God eerst of Hij jou een openbaring wilt geven. Zodat jij het snapt en begrijp. Weet dat God van jou houdt en dat openbaard wat jij opdat moment nodig hebt. Anders is het jou tijd nog niet en komt dat later. Hoe weet je nou of iets van God komt ja of nee? Wat ik vaak doe om het te testen is als volgt, heel simpel. Het blijft hangen de woorden of tekst die ik heb gelezen of gehoord. Zo weet ik dat het God was die tegen mij sprak.

Advertenties