Kerk

Ik moet eerlijk bekennen dat ik in vele kerken heb gekerkt. Bij de Baptisten, Pinkster, Christen gemeente en de Evangelische gemeente. Wat ik gaaf vindt aan dit filmpje is dat het niet uit maakt in welke kerk je zit. Wij zijn SAMEN de kerk en hebben allemaal een doel. Ik zelf zie een kerk als een groei proces. Wij mensen groeien, worden volwassen en blijven nieuwe dingen na streven. Ik merk dat ik in alle kerken nieuwe dingen leer en dat alles neem ik mee in mijn levensweg.

Ben jij nog nooit naar de kerk geweest? Wat ik jou wil meegegeven, laat je niet afschrikken door de koppige mensen die je niet aankijken of zien staan. Mensen die denken dat ze beter zijn of geen emotie tonen in de kerk. Weet wij zijn allemaal mensen en maken allemaal fouten!

Laatst zei ik tegen iemand dat wij christenen zijn vergeten te stralen! Ons gezicht mag weer gaan stralen voor de buiten wereld, want wij hebben goed nieuws! Laats zei ik ook tegen mensen die net tot geloof zijn gekomen. Mensen uit de gevangenis komen of pedofiel zijn geweest enz. Mensen die wij veel te snel afschrijven voor hun gedrag. Maar het geloof gaat om hun!! Deze groep mensen zullen als eerste de Hemel ingaan, deze mensen spreken vol overtuiging van de Heilige Geest. Deze mensen horen voor de kansel te staan spreken.

Daarom lieve lezers, christenen die al jaren in de kerk komen. Zijn helaas vergeten die eerste ontmoeting met Jezus. Het is lastig en zeker voor dominees omdat gevoel weer terug te geven aan de mensen. Maar jullie kunnen dat gevoel ook beleven, al straalt het er soms niet van af bij binnenkomst. Maar weet er is meer.. en uiteindelijk hebben wij wel elkaar nodig om over Jezus te praten en elkaar te bemoedigen. Probeer jij het ook eens een keer, wat heb jij te verliezen?

Advertenties